MEDLEMSSIDER          RØDE KORS          HOVEDSTADENS RØDE KORS          

 

SAMARIT - NOGET FOR MIG?

Ved små og store arrangementer, hvor mange er samlet, kommer folk til skade.
Vil du hjælpe Røde Kors med at passe på dem?

Læs mere...

KOM I GANG

Er du blevet interesseret i at blive frivillig hos Hovedstadens Samariterkorps?
Her er guiden til, hvordan du kommer i gang

Læs mere...

Vores uddannelse er opbygget på baggrund af de gældende algoritmer for præhospital behandling af patienter i Danmark og de erfaringer, som over 100 års samaritertjeneste har givet os.

Uddannelsen er opbygget på tre niveauer:

Teamsamaritten

Teamsamaritten er uddannet på vores laveste uddannelsestrin. Gennem et år har samaritten været på 51 timers kursus i avanceret førstehjælp mv. samtidig med at hun/han har opbygget erfaring fra vagter og øveaftener som elev.

Teamsamaritten har ikke noget selvstændigt behandleransvar, men samarbejder med en teamleder om patienterne.

Læs mere her...


Teamlederen

Teamlederen er uddannet på vores mellemste uddannelsesniveau. Efter 2 år som teamsamarit er teamlederen videreuddannet med et 30 timers kursus i avanceret førstehjælp, skadestedsledelse og radiokommunikation. Sammen med den erfaring, som teamlederen har opbygget som teamsamarit bliver teamlederen i stand til at tage beslutning om patientens tilstand og videre behandling.

Teamlederen har behandlingsansvar på team-niveau, og arbejder sammen med teamsamaritten om at behandle patienten.

Læs mere her...


Vagtlederen

Vagtlederen er uddannet på vores højeste niveau. Efter 2 år som teamleder bliver vagtlederen videreuddannet med et kursus på 30 timer i ledelse, krisehåndtering, indsatslederfunktionen og pædagogik. Sammen med sin lange erfaring fra arbejdet på akutteam er vagtlederen i stand til at tage overordnede beslutninger om vagtens afvikling, endeligt vurdere patienternes tilstand og samarbejde med Politi, Brand og præhospitalt personale.

Læs mere her...

 

Go to top